2009. január 21., szerda

A tetves család

Nem tudom ez mennyire publikus, mindegy is , lenyeg az, hogy tegnap del ota tetüt irtunk. Szegeny Robinom mar tegnap reggel panaszkodott, hogy rettenetesen viszket a feje, de különösebb nem latszott, eltekintve attol a par feher pontocskatol a hajszalakon, amiröl nem tudtam eldönteni, hogy korpa-e, vagy ne adj Isten....Hat az volt. Fejtetü. Szerencsere ma mar nagyon jo szerek vannak, hala Istennek a mosogep is müködik, de azert nem hianyzott. A gyerekorvos szerint keves olyan gyerek van, aki evente legalabb egyszer ne lenne tetves. Nalunk ez az elsö alkalom, remelem az utolso is. Fujjjjj!!!!
A könyvekröl... Örömmel latom, hogy szinte mindenki szeret olvasni, fontosnak tartjatok, hogy a könyvek szeretetet, becsüleset megprobaljuk tovabbadni gyerekeinknek is. Ez itt Nemetorszagban ugyanis egyaltalan nem olyan fontos. Ismerek embereket, söt csaladokat is, ahol a haztartasban fellelhetö könyvek szama nulla.Es ez nem tulzas. Szerencsere az ellenkezöje is letezik, termeszetesen itt is elnek intelligens, olvasott, erdeklödö emberek, csak kevesen. Nezzetek meg egyszer egy ilyen idiota Talk-show-t, ott lathatjatok, mi az atlagszinvonal.
De ne panaszkodjunk, azert vannak itt jo dolgok is. Pl. szuperül lehet közlekedni babakocsival, gyakorlatilag mindenhol. Vagy szinte minden hivatalban, orvosi varoban, söt nehany etteremben is kialakitottak egy jatszosarkot a gyerekeknek, es meg az sem olyan tragedia, ha kicsit hangosabbak es rohangalnak.
Ami nagyon nehez nekünk, hogy a csalad otthon van, mi meg itt. Es neha bizony a szivem szakad meg, amikor Robinkam azt mondja " Mama, de jo lenne, ha engem is egyszer a Nagymami hozna el az iskolabol es utana jatszana velem " Ez persze lehetetlen, valoban nagyon ritkan latjuk egymast, mi egy evben egyszer tudunk hazamenni, es ha szerencsenk van, akkor esetleg az Anyu is ki tud jönni valamikor egy hetre. De többnyire magunkra vagyunk utalva.
Egy kicsit szomoru lett ez a bejegyzes, pedig egyaltalan nem annak szantam, igy alakult.

3 megjegyzés:

  1. Gabika!!Ti miért éltek kinn?hogy kerültél oda és igy hogy egyedül neveled a gyerekeket miért jobb kinn mint itthon.Miért neveled egyedül őket???Persze ha lehet többet tudni rólatok.rólad!Jobb ott kinn élni mint idehaza?erről annyira megoszlanak a vélemények.Én nem tudnék elmenni innen.sajna.Lehet jobb lenne a gyerekeimnek.De ez van!Túl sokat kérdezlek!!Jaj az a papagáj nagyon édi!!!!

    VálaszTörlés
  2. Puccikam, ez egy hosszu törtenet. Szoval 2000-ben hozzamentem egy magyar szarmazasu nemet pasashoz, gyakorlatilag azota elek kint. Mindket gyerekem itt született. Aztan megromlott a hazassag, mar majdnem 2 eve külön elünk, eppen most folyik a valoper. Es ennyi ev utan mar nem nagyon tudja az ember hogy hol jobb elni, mindkettönek van elönye is meg hatranya is. Es en annak idejen ugye ugy jöttem ki, hogy otthon mindent feladtam, most nem lenne se lakasunk, es valoszinüleg munkam se, ha hazamennenk. Es mindent komplett elölröl kezdeni...

    VálaszTörlés
  3. Tetű tényleg majdnem minden gyerekben van.Mi eddig megúsztuk,mert mindig rövid a hajuk a fiúknak,de az oviban volt a csoportban és rohantam is a fodrászhoz nézze meg az én hajamat is gyorsan:)
    Hú nehéz lehet odakint...egyedül.

    VálaszTörlés